Algemeen
  NPO 1 Op NPO 1 worden programmas uitgezonden voor een breed publiek, zoals shows, spelletjes, series, drama en comedy. Verder is NPO 1 ook de calamiteitenzender. Wanneer er behoefte is aan een extra journaal voor bijvoorbeeld een
  NPO 1 HD Op NPO 1 HD worden programmas in High Definition (HD) uitgezonden voor een breed publiek, zoals shows, spelletjes, series, drama en comedy, nu ook in perfecte kwaliteit. Op NPO 1 HD ziet u dezelfde programmas als op NPO 1,
  NPO 2 NPO 2 is de meer verdiepende zender, voor de geïnteresseerde kijker. Kunst, cultuur, politiek, samenleving en religie zijn vaste factoren voor NPO 2. Veel van de programmas van de NPS, VPRO, NCRV en EO zijn via dit net te
  NPO 2 HD Op NPO 2 HD worden verdiepende programmas in High Definition (HD) uitgezonden voor de geïnteresseerde kijker, zoals kunst, cultuur, politiek, samenleving en religie, nu ook in perfecte kwaliteit. Op NPO 2 HD ziet u dezelfde
  NPO 3 De zender voor mensen die zich jong voelen. Vernieuwende programmas als de gehele programmering van BNN. Overdag wordt op NPO 3 de kinderprogrammering uitgezonden onder de namen Z@ppelin voor kinderen tot 6 jaar en Z@PP.
  NPO 3 HD Op NPO 3 worden programmas in HD-kwaliteit uitgezonden voor mensen die zich jong voelen. Vernieuwende programmas als de gehele programmering van BNN en overdag de kinderprogrammering van de NPO, nu ook in perfecte kwaliteit.
  RTL 4 Familiezender met succesvol drama als Goede Tijden Slechte Tijden, informatieve programmas als RTL Nieuws en RTL Boulevard en grote shows als X Factor en Dancing with the Stars.
  RTL 5 RTL 5 richt zich zowel op een breed publiek met programmas als Americas en Hollands Next Top Model, Project Catwalk en Echte Gooise Meisjes, topfilms en series als CSI Miami en Prison Break. Maar ook 112 weekend en Knight Rider.
  SBS 6 Zender met veel nieuws en programmas die dichtbij en emotioneel zijn, zoals Hart van Nederland, Hart in Actie, Trauma NL en Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Maar ook veel voetbal, autosport en darts.
  RTL 7 / RTL Z RTL 7 richt zich vooral op de mannelijke kijker met veel zakelijke programmas en sport. Overdag zendt RTL 7 financieel-economisch nieuws en gerelateerde programmas uit. s Avonds verslaat de zender belangrijke tennis- en dartstoernooien en motorsport, maar ook films en series.
  Net 5 Wie houdt van topseries als Greys Anatomy, Gilmore Girls, Evelien, Will & Grace en Desperate Housewives of programmas als Passion for Fashion of Restaurant Makeover, stemt af op deze zender.
  Veronica / Disney XD Tekenfilmzender Disney XD deelt het kanaal met Veronica en zendt uit van 06.00 tot 18.00 uur. Met Nederlands gesproken series als Totally Spies, Whats With Andy en de Japanse animeserie Pokémon. Verder Jacob Dubbel, Team Galaxy en Captain Flamingo. Tussen 18.00 en 02.00 uur zendt Veronica uit op dit kanaal met spannende en opwindende programmas zoals Temptation Island, De Grote Beurt, Criminal Minds, Numb3rs en populaire films.
  RTL 8 RTL 8 is de zender voor vrouwen met warme, informatieve en ontroerende programmas als The Oprah Winfrey Show en Dr. Phil, The Ellen Degeneres Show en As The World Turns, lifestyleprogrammas en waargebeurde verhalen. Bij RTL 8 krijgen kijkers ook de mogelijkheid populaire programmas, waaronder Gooise Vrouwen, Expeditie Robinson en Hoe word ik een NY Vrouw nogmaals te kijken.
  SBS9 De avonden van de week zijn bij SBS9 thematisch opgebouwd. Variatie op maandag, Komedie op dinsdag, Actie op woensdag, Drama op donderdag, Familie op vrijdag, Spanning op zaterdag en Romantiek op zondag. Met als belangrijke vaste waarde elke avond een film om half 9 bij SBS9. Zo is er duidelijkheid voor de kijker. Naast de beste films -door deals met grote Amerikaanse partijen als Disney, Warner en Universal- zijn de beste series te verwachten bij SBS9: nieuwe series als Blue Bloods, nieuwe afleveringen van bestaande series als The Goodwife en de herhalingen van Nederlandse dramaseries als Danni Lowinski in dezelfde week van uitzending bij zusterzender SBS6.
Arabisch
  Al Jazeera Al Jazeera is de Arabische nieuwszender, die 24 uur per dag nieuws en politieke programmas uitzendt over met name het Palestijns - Israelisch conflict en de oorlog in Irak. Aljazeera brengt ook politieke talkshows met debatten over actualiteit, business, cultuur, sport en gezondheid.
Belgisch
  Canvas Tweede televisienet van VRT met focus op kwalitatief hoogstaande programmas.
  ÉÉN Het grootste televisienet van Vlaanderen, met veel nieuws, informatie en familiale gezelligheid in series als Man bijt hond, Flikken en Kaat & en Co.
Duits
  ARD Duitse publieke zender met nieuws, sport en amusement. Dagelijks om 20.00 Tagesschau, politieke documentaires en veel regionale actualiteiten, maar ook met topsoap Mariënhof en crimiserie Tatort.
  WDR Regionaal gerichte Duitse zender met veel documentaires en aandacht voor kunst en cultuur.
  ZDF Een breed aanbod aan nieuws, cultuur en entertainment, met programmas als Wetten Dass..., Ein Fall für Zwei en veel (nagesynchroniseerde) films.
Engels
  BBC One BBC One brengt nieuws en informatie over actualiteiten, sportevenementen en programmas zoals The Apprenctice, EastEnders en The Chase.
  BBC Two BBC Two laat een mix zien van serieuze, feitelijke programmas en bijzonder drama en comedy om een breed publiek uitdagende, intelligente televisie te bieden. Met Newsnight om 21.30 uur.
Entertainment
  KinderNet / Comedy Central Kinderzender, Kindernet zendt uit van 06.00 tot 15.00 uur. Elke dag vanaf 15.00 uur start Comedy Central, dé plek voor comedy, entertainment en ontspanning. Met programmas als Saturday Night Live, Scrubs en South Park.
Kennis & Cultuur
  Animal Planet / TLC Animal Planet is een van de meest gewaardeerde zenders van Nederland, gemaakt door en voor mensen met een absolute passie voor dieren en natuur. Animals spelen nog vaak de hoofdrol, maar ook onze planet krijgt een steeds grotere rol. Animal Planet heeft de afgelopen jaren bekendheid verworven met programmas als Organutan Island, Monkey Business en Planet Earth. TLC wordt elke dag uitgezonden vanaf 18.00 uur. TLC is dé nieuwe zender van Discovery Networks en richt zich op vrouwen tussen de 25 en 49 jaar, wat hun rol of ambitie in het leven ook is. Van moeder tot dochter, van manager tot huisvrouw, van studente tot academica. TLC biedt programmas over alle issues en onderwerpen die vrouwen interesseren. TLC snapt dat elke dag anders is en nieuwe uitdagingen en sucecessen met zich meebrengt en begrijpt wat vrouwen beweegt.
  ARTE Geëngageerde, culturele zender met programmas over theater, ballet, klassieke muziek en opera, maar ook films en documentaires. Alle uitzendingen in Frans en Duits zonder Nederlandse ondertiteling. Met dagelijks om 19.45 uur een overzicht van Europese actualiteiten, films en programmas over politiek en samenleving.
  Brava NL Brava NL biedt mooie, pakkende en ontroerende programmas vanaf de Nederlandse en Internationale podia. De Berliner Philharmoniker, het Royal Opera House en het Luzern Festival, pianist Lang Lang, operadiva Anna Netrebko en superdirigent Valery Gergiev (om er slechts een aantal te noemen) zijn bij Brava NL te zien.
  Discovery Discovery is dé factual entertainment zender voor jonge, zelfbewuste mannen tussen 25-39 jaar. Discovery laat het leven op een vooruitstrevende manier zien zoals het is; inspirerend, boeiend en verrassend. De populairste programmas zijn Deadliest Catch, MythBusters, Wheeler dealers, Dirty Jobs en Ultimate Survival.
  National Geographic Documentairezender met programmas over natuur, cultuur en de maatschappij. Met Seconds from Disaster, Inside the Womb en reportages over de vrijmetselarij in Freemasons on Trial.
Kinderen
  Nickelodeon Nickelodeon is een van de meest succesvolle kinderzenders in de wereld. Een plek voor kinderen om zichzelf te uiten en hun fantasie te gebruiken.
Muziek
  MTV NL Jongerenkanaal met veel aandacht voor muziek, celebs, lifestyle en dating in programmas als Jackass, Dismissed, Pimp my ride en natuurlijk veel clips.
  Schlager TV SchlagerTV, de eerste Nederlandse TV-zender die zich geheel toelegt op schlagers en andere Volksmusik. Liefhebbers van het Duitstalige levenslied komen volop aan hun trekken bij SchlagerTV.
  TV Oranje Muziekzender met 24 uur per dag clips en programmas over Nederlandse artiesten. Kijkers kunnen via de website dagelijks stemmen voor de Verzoekparade. Elke dag om 19.00 start het Holland clip festival, met muziek, nieuws en roddels.
Nieuws
  CNN Internationale nieuwszender met het belangrijkste nieuws in beeld, terwijl het gebeurt, maar ook achtergronden, sport en politiek. CNN heeft lokale reporters in veel van zijn nieuws vergarende centra, maar verslaat het nieuws vanuit een internationaal en Amerikaans getint perspectief.
  EuroNews De grootste Europese nieuwszender, met elk halfuur een bulletin over het wereldnieuws vanuit een Europees perspectief.
Radiozenders
  100% NL 100% NL, de muziek van Nederland.
  Arrow Classic Rock Arrow Classic Rock is een Nederlandse landelijke commerciële radiozender, die rockmuziek van alle tijden afspeelt.
  BBC Radio 1 Het Britse publieke muziekstation met de nieuwste hits. Te vergelijken met Radio 3 FM.
  BBC Radio 2 Easy listening, “The nations favourite”, zoals de BBC zelf de zender aanduidt.
  BBC Radio 3 Live muziek en “arts”.
  BBC Radio 4 “Intelligent speech”
  BNR Nieuwsradio BNR Nieuwsradio met nieuws en live radio over politiek, sport, weer en verkeer (flitsers en files).
  Classic FM Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag licht klassiek voor elk moment.
  Efteling radio Met Efteling radio haalt u de wereld van de Efteling in huis!
  FunX FunX is de best beluisterde radiozender voor jongeren in de Randstad.
  Juize FM 538 Juize is hét radiostation voor Hiphop en R&B met 24 uur per dag de beste hiphop- en R&B-tracks.
  Kink FM Ontdek nieuwe muziek op Kink FM met 24 uur per dag de betere popmuziek en modern rock.
  Klara Klara is een radiozender van de VRT die vooral klassieke muziek uitzendt.
  NPO 3FM Radio 3FM is altijd de eerste met nieuwe muziek, achtergronden, festivals en de beste DJs.
  NPO Radio 1 Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de publieke omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag, de snelste nieuwsvoorziening.
  NPO Radio 2 Radio 2 is overal. Radio zender die muziek afwisselt met nieuws.
  NPO Radio 4 Op Radio 4 hoort u ieder jaar ruim 350 concerten. Veelal rechtstreeks, vanaf de belangrijkste podia in Europa. Radio 4 is de klassieke zender van Nederland.
  NPO Radio 5 Opiniezender met programmas over politiek, maatschappij, cultuur, onderwijs, minderheden en levensbeschouwing.
  NPO Radio 6 Radio 6 richt zich volledig op soul- en jazzmuziek en bijpassende genres zoals funk, rhythm & blues en de wereldmuziek die aan die stromingen is gerelateerd.
  Omroep Brabant Actualiteiten en informatie uit de provincie Noord-Brabant. Met op woensdag om 19.00 uur Kwaaie Tongen, dat oude en nieuwe verhalen, roddels en mythes uit de regio checkt bij de betrokkenen.
  Omroep Zeeland Regionale omroep voor de provincie Zeeland met het laatste nieuws, weerberichten en radio- en televisie-informatie.
  Q-Music Q-music is een commercieel Nederlands radiostation. Ludieke acties waarbij veel geld of gekke dingen zoals een ruimtereis te winnen zijn, en diverse reclame-uitingen brengen het station onder de aandacht.
  Radio 10 Radio 10 (voorheen Radio 10 Gold en Radio 10 FM) is een Nederlandse commerciële radiozender. Het station is één van de oudste, nog bestaande, commerciële radiostations van Nederland.
  Radio 4 Eigentijds
  Radio 538 Radio 538 (uit te spreken als Radio vijf-drie-acht) is een commercieel Nederlands radiostation dat sinds 1 oktober 2007 in handen is van RTL Nederland. Radio 538 is het best beluisterde radiostation van Nederland.
  Radio 8FM Voor Den Bosch, Eindhoven en Tilburg. Nieuws uit de regio, informatie over de jocks en algemene informatie.
  Radio Decibel Radio Decibel is de grootste regionale commerciële radiozender van Nederland. Radio Decibel heeft nu vijf regionale edities: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven.
  Radio Drenthe Radio Drenthe is de regionale omroep voor de provincie Drenthe. De radiozender bestaat als afzonderlijk radiostation sinds 1989. Daarvoor viel het onder Radio Noord; en van 1957 tot 1977 onder de zender van Regionale Omroep Noord en Oost (RONO) (en daarvoor vanaf 1946 onder Regionale Omroep Noord, RON). Radio Drenthe brengt van 07 tot 18:30 uur nieuws, muziek en praatprogrammas. Een klein deel wordt in het Drents dialect gepresenteerd. s Avonds en s nachts is non stop muziek te horen.
  Radio Flevoland Omroep Flevoland Radio is de regionale omroep voor de provincie Flevoland. De radiozender bestaat sinds 1989. De zender legt de nadruk op (regio)nieuws, licht informatieve programmas en muziek. In het weekeinde veel sport.
  Radio Gelderland Radio Gelderland is de regionale omroep voor de provincie Gelderland. De radiozender bestaat als zelfstandige radiozender sinds 1991; daarvoor werd Gelderland bediend door Radio Oost en daarvoor (van 1965 tot 1988) door Regionale Omroep Noord & Oost. Radio Gelderland legt de nadruk bij nieuws en informatie alsmede muziek en service.
  Radio M Utrecht Radio M Utrecht is de regionale omroep voor de provincie Utrecht.  De zender legt de nadruk bij nieuws en informatie. uit binnenland, buitenland en de provincie Utrecht. Dit wordt afgewisseld met muziek van toen en nu. Daarnaast veel aandacht voor weer, verkeer, uitgaanstips, cultuur en sport.
  Radio Noord Radio Noord is de regionale omroep voor de provincie Groningen. Radio Noord kent een geschiedenis die teruggaat tot 1946. Dan wordt de Regionale Omroep Noord (RON) opgericht (vallend onder de NOS) die voor de provincies Groningen, Drenthe en Fryslan uitzendt. Vanaf 1959 komt daar Overijssel bij en heet de zender RONO. Vanaf 1977 heet de zender Radio Noord, en bedient alleen de provincies Groningen en Drenthe. Vanaf 1989 is Radio Noord exclusief voor de provincie Goningen actief, en onafhankelijk/zelfstandig.
  Radio Noord-Holland Radio Noord-Holland is de regionale omroep voor de provincie Noord-Holland. De radiozender bestaat sinds 1989. De zender legt de nadruk bij nieuws en informatie met twee redacties in Alkmaar en Amsterdam. Daarnaast zijn informatieve en muzikale programmas te horen. Radio Noord-Holland bestaat uit twee versies: een versie Noord en Zuid die tussen12 en 13 uur verschillende regiogebonden programmas bevatten.
  Radio Oost Radio Oost is de regionale omroep voor de provincie Overijssel. Radio Oost bestaat als radiostation sinds 1978 en is sinds 1988 zelfstandig. Vanaf 1957 tot 1988 viel de zender onder Regionale Omroep Noord en Oost (RONO). Oorspronkelijk richtte Radio Oost zich op zowel Overijssel als Gelderland, maar nadat in 1985 Radio Gelderland de eerste eigen programmas kreeg en in 1991 zelfstandig werd, kon Radio Oost zich volledig op Overijssel richten. Radio Oost legt de nadruk bij regionaal nieuws en informatie alsmede muziek en amusement. Ook regiotalen (Twents e.d.) krijgen aandacht.
  Radio Rijnmond Radio Rijnmond is de regionale omroep voor het Zuiden van de provincie Zuid-Holland, oftewel de regios Rotterdam/Rijnond. De radiozender bestaat sinds 1983. De zender legt de nadruk bij regionaal nieuws en informatie, maar ook bij muziek en amusement.
  Radio Veronica Radio Veronica is het station met de beste 80s & 90s hits en DJs als Rob van Someren, Ferry Maat, Patrick Kicken, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen en Ben Liebrand.
  Radio West Radio West is de regionale omroep voor het midden en het Noorden van de provincie Zuid-Holland. De radiozender bestaat sinds 1987. De zender legt de nadruk bij nieuws, muziek, informatie service en amusement. Radio West kent de kerngebieden Den Haag/Haaglanden/Zoetermeer, Delft/Westland, Alphen aan den Rijn/Rjinstreek, Gouda/Midden-Holland en Leiden/Bollenstreek/Duinstreek.
  Sky Radio Sky Radio 101 FM is hét station met 24 uur per dag meer muziek, meer variatie. Geen DJs, dus geen irritatie!
  Slam!FM SLAM!FM (Sound Lifestyle And More) is een Nederlands commercieel, landelijk radiostation dat voornamelijk muziek gericht op jongeren uitzendt.
  Sublime FM Sublime FM biedt een geraffineerde mix van toegankelijke jazz, contemporary jazz, smooth jazz, latin jazz en soul.
  VRT Radio 1 VRT Radio 1 heeft als kernwaarden ontdekking en verruiming. De actualiteit vormt de ruggengraat van de zender. Andere peilers zijn cultuur, human interest, muziek (waaronder het Nederlandstalige lied), kennis en wetenschap, humor en satire. Ook sport krijgt ruim baan. De missie van VRT Radio 1 is "een open net dat gedreven wordt door wat in de wereld gebeurt en van daaruit mensen inspireert in voelen en denken. De muziek is s avonds vooral gericht op kwaliteitsvolle pop & rock.
  Waterstad FM Waterstad FM is een commercieel radiostation voor Friesland, gemaakt door, maar vooral vóór Friezen met herkenbare programmas boordevol muziek.
  WDR2
  WDR3
  WDR4
Regionaal
  AT5 Actualiteiten en informatie uit de hoofdstad. Deze zender is alleen in Amsterdam te ontvangen. Op vrijdag- en zaterdagavond laat presentator Frank Awick de leukste glitter & glamour zien en op woensdag om 19.50 uur strijden jonge ondernemers om de hoofdprijs voor hun beste zakelijke idee in Elevator Pitch.
  Brabant 10 Brabant 10 is de commerciële, regionale televisiezender van Brabant. De uitzendingen zijn regiogericht met bijvoorbeeld het nieuws uit Midden-Brabant, aangevuld met de belangrijkste gebeurtenissen uit de rest van de provincie. Er wordt gewerkt met vier verschillende edities: West, Noord-Oost, Zuid-Oost en Midden Brabant.
  Omroep Flevoland Actualiteiten en informatie uit de provincie Flevoland met elke maandag om 18.15 uur Binnen de dijken, met informatie over evenementen en gebeurtenissen in de provincie en elke werkdag om 18.10 uur Straatpraat met meningen van voorbijgangers.
  Omroep Limburg / L1 Actualiteiten en informatie uit de provincie Limburg. Met het kunst- en cultuurprogramma Onder aan de Rasberg op dinsdag om 21.00 uur en elke donderdag om 18.00 uur de dialectserie De Hemelpaort.
  Omrop Fryslan Actualiteiten en informatie uit de provincie Friesland, in het Fries. Het weerbericht met Piet Paulusma ontbreekt niet, net als programmas speciaal voor Friese kleuters.
  RTV Drenthe RTV Drenthe is de regionale omroep voor de provincie Drenthe. Dagelijks werken zij aan uw regionale informatievoorziening over nieuws, sport en cultuur.
  RTV Gelderland Actualiteiten en informatie uit de provincie Gelderland. Met de Twentse soapserie Van Jonge Leu en Oale Groond op zondag om 16.00 uur en elke vrijdagavond het consumentenprogramma Hallo Gelderland!
  RTV Noord RTV Noord is de publieke omroep van de provincie Groningen. Vanuit de Groningse Mediacentrale worden op alle dagen van het jaar radio- en televisie-uitzendingen verzorgd.
  RTV Oost RTV Oost is de regionale publieke omroep van de provincie Overijssel. De omroep is gevestigd in Hengelo en heeft nevenvestigingen in Zwolle en Deventer. RTV Oost zendt uit vanaf de zendstations in Hengelo, Markelo, Losser en Zwollerkerspel.
  RTV Rijnmond Actualiteiten en informatie uit de regio Zuid-Holland-Zuid. Met iedere donderdagmiddag het havenprogramma Ik ziet de haven al! en Jobhopper, over bijzondere en gewone beroepen.
  RTV Utrecht Actualiteiten en informatie uit de provincie Utrecht. Het programma Uit! bezoekt elke donderdag een evenement in de provincie. Op zondag is het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld te zien.
  RTV West RTV West is de regionale omroep voor Zuid-Holland Noord en is gevestigd in Den Haag.
  Salland TV
Sport
  Eurosport Volg live en exclusief uw favoriete sport op Eurosport! Eurosport biedt live beelden en uitgebreide samenvattingen van de grootste internationale tennistoernooien, auto- en motorsportevents, voetbalcompetities en wielerrondes. Maar u kunt ook genieten van uitgebreide verslaggeving van snooker, wintersporten, vechtsporten en nog veel meer.
Turks
  CNN Turk Turkse nieuwszender.
  TV 5
Zenderoverzichten worden regelmatig door providers gewijzigd en zijn ook afhankelijk van de regio waarin u kijkt. Wij doen onze uiterste best voor een zo actueel mogelijke weergave van de zenderoverzichten. Voor de juistheid van deze informatie verwijzen wij naar onze disclaimer. Mocht u onjuistheden tegenkomen dan willen wij u vragen dit te sturen naar: info@nedconcepts.nl