Algemeen
  NPO 1 Op NPO 1 worden programmas uitgezonden voor een breed publiek, zoals shows, spelletjes, series, drama en comedy. Verder is NPO 1 ook de calamiteitenzender. Wanneer er behoefte is aan een extra journaal voor bijvoorbeeld een
  NPO 2 NPO 2 is de meer verdiepende zender, voor de geïnteresseerde kijker. Kunst, cultuur, politiek, samenleving en religie zijn vaste factoren voor NPO 2. Veel van de programmas van de NPS, VPRO, NCRV en EO zijn via dit net te
  NPO 3 De zender voor mensen die zich jong voelen. Vernieuwende programmas als de gehele programmering van BNN. Overdag wordt op NPO 3 de kinderprogrammering uitgezonden onder de namen Z@ppelin voor kinderen tot 6 jaar en Z@PP.
  RTL 4 Familiezender met succesvol drama als Goede Tijden Slechte Tijden, informatieve programmas als RTL Nieuws en RTL Boulevard en grote shows als X Factor en Dancing with the Stars.
  RTL 5 RTL 5 richt zich zowel op een breed publiek met programmas als Americas en Hollands Next Top Model, Project Catwalk en Echte Gooise Meisjes, topfilms en series als CSI Miami en Prison Break. Maar ook 112 weekend en Knight Rider.
  SBS 6 Zender met veel nieuws en programmas die dichtbij en emotioneel zijn, zoals Hart van Nederland, Hart in Actie, Trauma NL en Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Maar ook veel voetbal, autosport en darts.
  RTL 7 / RTL Z RTL 7 richt zich vooral op de mannelijke kijker met veel zakelijke programmas en sport. Overdag zendt RTL 7 financieel-economisch nieuws en gerelateerde programmas uit. s Avonds verslaat de zender belangrijke tennis- en dartstoernooien en motorsport, maar ook films en series.
  Net 5 Wie houdt van topseries als Greys Anatomy, Gilmore Girls, Evelien, Will & Grace en Desperate Housewives of programmas als Passion for Fashion of Restaurant Makeover, stemt af op deze zender.
  Veronica / Disney XD Tekenfilmzender Disney XD deelt het kanaal met Veronica en zendt uit van 06.00 tot 18.00 uur. Met Nederlands gesproken series als Totally Spies, Whats With Andy en de Japanse animeserie Pokémon. Verder Jacob Dubbel, Team Galaxy en Captain Flamingo. Tussen 18.00 en 02.00 uur zendt Veronica uit op dit kanaal met spannende en opwindende programmas zoals Temptation Island, De Grote Beurt, Criminal Minds, Numb3rs en populaire films.
  RTL 8 RTL 8 is de zender voor vrouwen met warme, informatieve en ontroerende programmas als The Oprah Winfrey Show en Dr. Phil, The Ellen Degeneres Show en As The World Turns, lifestyleprogrammas en waargebeurde verhalen. Bij RTL 8 krijgen kijkers ook de mogelijkheid populaire programmas, waaronder Gooise Vrouwen, Expeditie Robinson en Hoe word ik een NY Vrouw nogmaals te kijken.
  Ziggo TV (HD)
Belgisch
  Canvas Tweede televisienet van VRT met focus op kwalitatief hoogstaande programmas.
  ÉÉN Het grootste televisienet van Vlaanderen, met veel nieuws, informatie en familiale gezelligheid in series als Man bijt hond, Flikken en Kaat & en Co.
  Ketnet Jonge kinderen worden er gestimuleerd het creatiefste uit zichzelf te halen via programmas als Samson & Gert, Piet Piraat en Disney films.
Duits
  ARD Duitse publieke zender met nieuws, sport en amusement. Dagelijks om 20.00 Tagesschau, politieke documentaires en veel regionale actualiteiten, maar ook met topsoap Mariënhof en crimiserie Tatort.
  ZDF Een breed aanbod aan nieuws, cultuur en entertainment, met programmas als Wetten Dass..., Ein Fall für Zwei en veel (nagesynchroniseerde) films.
Engels
  BBC One BBC One brengt nieuws en informatie over actualiteiten, sportevenementen en programmas zoals The Apprenctice, EastEnders en The Chase.
  BBC Two BBC Two laat een mix zien van serieuze, feitelijke programmas en bijzonder drama en comedy om een breed publiek uitdagende, intelligente televisie te bieden. Met Newsnight om 21.30 uur.
Entertainment
  KinderNet / Comedy Central Kinderzender, Kindernet zendt uit van 06.00 tot 15.00 uur. Elke dag vanaf 15.00 uur start Comedy Central, dé plek voor comedy, entertainment en ontspanning. Met programmas als Saturday Night Live, Scrubs en South Park.
  Spike (HD) Spike is grensverleggend, ambitieus en vertelt verhalen waar je je ogen niet vanaf kan houden. Spike is een eigenzinnige zender met rauw entertainment. Spike houdt van het randje. Dit uit zich in onze populairste shows: Ink Master, The Magicians, Taken, Lip Sync Battle en Bellator MMA. Lokaal komt Spike met shows als Gamekings en een geheel nieuwe realityserie rondom de Brabantse kickbokskampioen Nieky Holzken.Spike is 24 uur per dag te zien in heel Nederland. Het aanbod op Spike wordt continu aangevuld met nieuwe, voornamelijk exclusieve, series bestaande uit een mix van reality, entertainment en live sport.
  TLC TLC is er voor vrouwen die vol in het leven staan, met een nadruk op vrouwen tussen 20 en 49 jaar. De zender begrijpt als geen ander dat vrouwen wel eens een steekje laat vallen, dat niemand Superwoman kan zijn. Perfect is ook maar saai! Op TLC vind je dan ook uitzonderlijke verhalen van mensen die fascinerend, maar lang niet altijd perfect zijn. Verhalen die vrouwen kunnen raken.
Kennis & Cultuur
  Brava NL Brava NL biedt mooie, pakkende en ontroerende programmas vanaf de Nederlandse en Internationale podia. De Berliner Philharmoniker, het Royal Opera House en het Luzern Festival, pianist Lang Lang, operadiva Anna Netrebko en superdirigent Valery Gergiev (om er slechts een aantal te noemen) zijn bij Brava NL te zien.
  Discovery Discovery is dé factual entertainment zender voor jonge, zelfbewuste mannen tussen 25-39 jaar. Discovery laat het leven op een vooruitstrevende manier zien zoals het is; inspirerend, boeiend en verrassend. De populairste programmas zijn Deadliest Catch, MythBusters, Wheeler dealers, Dirty Jobs en Ultimate Survival.
  National Geographic Documentairezender met programmas over natuur, cultuur en de maatschappij. Met Seconds from Disaster, Inside the Womb en reportages over de vrijmetselarij in Freemasons on Trial.
  Stingray Brava Stingray Brava is een tv-zender met: opera, klassieke muziek en ballet zijn vanaf nu toegankelijk voor een breed Nederlands televisiepubliek van muziekliefhebbers. Nergens ter wereld bestaat een televisiezender met 24 uur per dag zendtijd voor klassieke muziek uit eigen land.
Kinderen
  Disney Channel Disney Channel richt zich op jongeren in de leeftijd van 2-14 jaar jaar en hun ouders. Op Disney Channel zullen bekende en populaire Disney series te zien zijn zoals Hannah Montana en High School Musical. In het weekend staan Disney films op het programma, en dagelijks worden Disney tekenfilms uitgezonden zoals Mickey Mouse Clubhouse, Handy Manny en My Friends Tigger & Pooh.
  Nickelodeon Nickelodeon is een van de meest succesvolle kinderzenders in de wereld. Een plek voor kinderen om zichzelf te uiten en hun fantasie te gebruiken.
Muziek
  MTV NL Jongerenkanaal met veel aandacht voor muziek, celebs, lifestyle en dating in programmas als Jackass, Dismissed, Pimp my ride en natuurlijk veel clips.
Nieuws
  BBC World News 24 uur per dag nieuws en informatie van de BBC. Met elk uur nieuwsbulletins over zakelijke onderwerpen, sport en het weer.
  CNN Internationale nieuwszender met het belangrijkste nieuws in beeld, terwijl het gebeurt, maar ook achtergronden, sport en politiek. CNN heeft lokale reporters in veel van zijn nieuws vergarende centra, maar verslaat het nieuws vanuit een internationaal en Amerikaans getint perspectief.
Radiozenders
  100% NL 100% NL, de muziek van Nederland.
  Arrow Classic Rock Arrow Classic Rock is een Nederlandse landelijke commerciële radiozender, die rockmuziek van alle tijden afspeelt.
  BNR Nieuwsradio BNR Nieuwsradio met nieuws en live radio over politiek, sport, weer en verkeer (flitsers en files).
  Classic FM Classic FM is het best beluisterde klassieke radiostation van Nederland, met 24 uur per dag licht klassiek voor elk moment.
  Concertzender Serieuze muziek uit alle stijlperioden en van alle genres. Klassiek, jazz, blues , avant-garde en wereldmuziek.
  Efteling radio Met Efteling radio haalt u de wereld van de Efteling in huis!
  FunX FunX is de best beluisterde radiozender voor jongeren in de Randstad.
  Klara Klara is een radiozender van de VRT die vooral klassieke muziek uitzendt.
  L1MBURG L1 Radio is de regionale omroep voor de provincie Limburg. De radiozender bestaat in zijn huidige vorm sinds 1999, maar bestond als Regionale Omroep Zuid van 1945 tot 1988, waarna van 1989 tot 1999 onder de naam Omroep Limburg is uitgezonden. L1 Radio De zender legt de nadruk bij nieuws, muziek, amusement en informatie, alsmede regionale cultuur.
  MNM MNM is een Vlaamse radiozender van de openbare omroep VRT. Zijn slagzin luidt: Music & More. MNM draait hits van de jaren 80 tot nu. Vooral pop, poprock, dance en top 50-muziek.
  NPO 3FM Radio 3FM is altijd de eerste met nieuwe muziek, achtergronden, festivals en de beste DJs.
  NPO Radio 1 Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de publieke omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag, de snelste nieuwsvoorziening.
  NPO Radio 2 Radio 2 is overal. Radio zender die muziek afwisselt met nieuws.
  NPO Radio 4 Op Radio 4 hoort u ieder jaar ruim 350 concerten. Veelal rechtstreeks, vanaf de belangrijkste podia in Europa. Radio 4 is de klassieke zender van Nederland.
  NPO Radio 5 Opiniezender met programmas over politiek, maatschappij, cultuur, onderwijs, minderheden en levensbeschouwing.
  NPO Radio 6 Radio 6 richt zich volledig op soul- en jazzmuziek en bijpassende genres zoals funk, rhythm & blues en de wereldmuziek die aan die stromingen is gerelateerd.
  Omroep Brabant Actualiteiten en informatie uit de provincie Noord-Brabant. Met op woensdag om 19.00 uur Kwaaie Tongen, dat oude en nieuwe verhalen, roddels en mythes uit de regio checkt bij de betrokkenen.
  Omroep Zeeland Regionale omroep voor de provincie Zeeland met het laatste nieuws, weerberichten en radio- en televisie-informatie.
  Q-Music Q-music is een commercieel Nederlands radiostation. Ludieke acties waarbij veel geld of gekke dingen zoals een ruimtereis te winnen zijn, en diverse reclame-uitingen brengen het station onder de aandacht.
  Radio 10 Radio 10 (voorheen Radio 10 Gold en Radio 10 FM) is een Nederlandse commerciële radiozender. Het station is één van de oudste, nog bestaande, commerciële radiostations van Nederland.
  Radio 538 Radio 538 (uit te spreken als Radio vijf-drie-acht) is een commercieel Nederlands radiostation dat sinds 1 oktober 2007 in handen is van RTL Nederland. Radio 538 is het best beluisterde radiostation van Nederland.
  Radio 8 FM
  Radio Brabant
  Radio Decibel Radio Decibel is de grootste regionale commerciële radiozender van Nederland. Radio Decibel heeft nu vijf regionale edities: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven.
  Radio Drenthe Radio Drenthe is de regionale omroep voor de provincie Drenthe. De radiozender bestaat als afzonderlijk radiostation sinds 1989. Daarvoor viel het onder Radio Noord; en van 1957 tot 1977 onder de zender van Regionale Omroep Noord en Oost (RONO) (en daarvoor vanaf 1946 onder Regionale Omroep Noord, RON). Radio Drenthe brengt van 07 tot 18:30 uur nieuws, muziek en praatprogrammas. Een klein deel wordt in het Drents dialect gepresenteerd. s Avonds en s nachts is non stop muziek te horen.
  Radio Flevoland Omroep Flevoland Radio is de regionale omroep voor de provincie Flevoland. De radiozender bestaat sinds 1989. De zender legt de nadruk op (regio)nieuws, licht informatieve programmas en muziek. In het weekeinde veel sport.
  Radio Fryslan
  Radio Gelderland Radio Gelderland is de regionale omroep voor de provincie Gelderland. De radiozender bestaat als zelfstandige radiozender sinds 1991; daarvoor werd Gelderland bediend door Radio Oost en daarvoor (van 1965 tot 1988) door Regionale Omroep Noord & Oost. Radio Gelderland legt de nadruk bij nieuws en informatie alsmede muziek en service.
  Radio M Utrecht Radio M Utrecht is de regionale omroep voor de provincie Utrecht.  De zender legt de nadruk bij nieuws en informatie. uit binnenland, buitenland en de provincie Utrecht. Dit wordt afgewisseld met muziek van toen en nu. Daarnaast veel aandacht voor weer, verkeer, uitgaanstips, cultuur en sport.
  Radio Noord Radio Noord is de regionale omroep voor de provincie Groningen. Radio Noord kent een geschiedenis die teruggaat tot 1946. Dan wordt de Regionale Omroep Noord (RON) opgericht (vallend onder de NOS) die voor de provincies Groningen, Drenthe en Fryslan uitzendt. Vanaf 1959 komt daar Overijssel bij en heet de zender RONO. Vanaf 1977 heet de zender Radio Noord, en bedient alleen de provincies Groningen en Drenthe. Vanaf 1989 is Radio Noord exclusief voor de provincie Goningen actief, en onafhankelijk/zelfstandig.
  Radio Noord-Holland Radio Noord-Holland is de regionale omroep voor de provincie Noord-Holland. De radiozender bestaat sinds 1989. De zender legt de nadruk bij nieuws en informatie met twee redacties in Alkmaar en Amsterdam. Daarnaast zijn informatieve en muzikale programmas te horen. Radio Noord-Holland bestaat uit twee versies: een versie Noord en Zuid die tussen12 en 13 uur verschillende regiogebonden programmas bevatten.
  Radio Oost Radio Oost is de regionale omroep voor de provincie Overijssel. Radio Oost bestaat als radiostation sinds 1978 en is sinds 1988 zelfstandig. Vanaf 1957 tot 1988 viel de zender onder Regionale Omroep Noord en Oost (RONO). Oorspronkelijk richtte Radio Oost zich op zowel Overijssel als Gelderland, maar nadat in 1985 Radio Gelderland de eerste eigen programmas kreeg en in 1991 zelfstandig werd, kon Radio Oost zich volledig op Overijssel richten. Radio Oost legt de nadruk bij regionaal nieuws en informatie alsmede muziek en amusement. Ook regiotalen (Twents e.d.) krijgen aandacht.
  Radio Rijnmond Radio Rijnmond is de regionale omroep voor het Zuiden van de provincie Zuid-Holland, oftewel de regios Rotterdam/Rijnond. De radiozender bestaat sinds 1983. De zender legt de nadruk bij regionaal nieuws en informatie, maar ook bij muziek en amusement.
  Radio Veronica Radio Veronica is het station met de beste 80s & 90s hits en DJs als Rob van Someren, Ferry Maat, Patrick Kicken, Erik de Zwart, Rick van Velthuysen en Ben Liebrand.
  Radio West Radio West is de regionale omroep voor het midden en het Noorden van de provincie Zuid-Holland. De radiozender bestaat sinds 1987. De zender legt de nadruk bij nieuws, muziek, informatie service en amusement. Radio West kent de kerngebieden Den Haag/Haaglanden/Zoetermeer, Delft/Westland, Alphen aan den Rijn/Rjinstreek, Gouda/Midden-Holland en Leiden/Bollenstreek/Duinstreek.
  Radio Zeeland
  Sky Radio Sky Radio 101 FM is hét station met 24 uur per dag meer muziek, meer variatie. Geen DJs, dus geen irritatie!
  Slam!FM SLAM!FM (Sound Lifestyle And More) is een Nederlands commercieel, landelijk radiostation dat voornamelijk muziek gericht op jongeren uitzendt.
  Studio Brussel
  Sublime FM Sublime FM biedt een geraffineerde mix van toegankelijke jazz, contemporary jazz, smooth jazz, latin jazz en soul.
  Tweede Kamerlijn De Tweede Kamerlijn bestaat uit het via een (ouderwetse analoge) telefoonlijn aangeleverde audiosignaal van vergaderingen indien de Tweede Kamer plenair vergaderd, alsmede live de belangrijkste commissievergaderingen indien geen plenaire vergaderingen gepland zijn. Doorgifte van dit radiostation is niet verplicht.
  VRT Radio 1 VRT Radio 1 heeft als kernwaarden ontdekking en verruiming. De actualiteit vormt de ruggengraat van de zender. Andere peilers zijn cultuur, human interest, muziek (waaronder het Nederlandstalige lied), kennis en wetenschap, humor en satire. Ook sport krijgt ruim baan. De missie van VRT Radio 1 is "een open net dat gedreven wordt door wat in de wereld gebeurt en van daaruit mensen inspireert in voelen en denken. De muziek is s avonds vooral gericht op kwaliteitsvolle pop & rock.
  VRT Radio 2 VRT Radio 2 is het grootste Vlaamse radionet. Het radiostation heeft als kernwaarden warm, gezellig, betrokken, sumpathiek en dichtbij zijn luisteraars. Radio 2 biedt actualiteit uit de ‘eigen regios. VRT Radio 2 biedt een breed en Nederlandstalig muziekprofiel. Middels regionale ontkoppeling wordt naast regionaal nieuws ook regionale sport en populaire culturele informatie geboden. VRT Radio 2 biedt amusement gepresenteerd op eenvoudige en hartelijke wijze
Regionaal
  AT5 Actualiteiten en informatie uit de hoofdstad. Deze zender is alleen in Amsterdam te ontvangen. Op vrijdag- en zaterdagavond laat presentator Frank Awick de leukste glitter & glamour zien en op woensdag om 19.50 uur strijden jonge ondernemers om de hoofdprijs voor hun beste zakelijke idee in Elevator Pitch.
  Omroep Flevoland Actualiteiten en informatie uit de provincie Flevoland met elke maandag om 18.15 uur Binnen de dijken, met informatie over evenementen en gebeurtenissen in de provincie en elke werkdag om 18.10 uur Straatpraat met meningen van voorbijgangers.
  Omroep Limburg / L1 Actualiteiten en informatie uit de provincie Limburg. Met het kunst- en cultuurprogramma Onder aan de Rasberg op dinsdag om 21.00 uur en elke donderdag om 18.00 uur de dialectserie De Hemelpaort.
  Omrop Fryslan Actualiteiten en informatie uit de provincie Friesland, in het Fries. Het weerbericht met Piet Paulusma ontbreekt niet, net als programmas speciaal voor Friese kleuters.
  Regionale zender(s) De doorgifte van de zenders en het aantal zenders is afhankelijk van de regio waar u woont.
  RTV Drenthe RTV Drenthe is de regionale omroep voor de provincie Drenthe. Dagelijks werken zij aan uw regionale informatievoorziening over nieuws, sport en cultuur.
  RTV Gelderland Actualiteiten en informatie uit de provincie Gelderland. Met de Twentse soapserie Van Jonge Leu en Oale Groond op zondag om 16.00 uur en elke vrijdagavond het consumentenprogramma Hallo Gelderland!
  RTV Noord RTV Noord is de publieke omroep van de provincie Groningen. Vanuit de Groningse Mediacentrale worden op alle dagen van het jaar radio- en televisie-uitzendingen verzorgd.
  RTV Noord-Holland Actualiteiten en informatie uit de provincie Noord-Holland. Met Noord-Holland Sport op zondag om 20.15 uur en Filmspot met recensent Jac. Goderie op donderdag om 20.30 uur.
  RTV Oost RTV Oost is de regionale publieke omroep van de provincie Overijssel. De omroep is gevestigd in Hengelo en heeft nevenvestigingen in Zwolle en Deventer. RTV Oost zendt uit vanaf de zendstations in Hengelo, Markelo, Losser en Zwollerkerspel.
  RTV Rijnmond Actualiteiten en informatie uit de regio Zuid-Holland-Zuid. Met iedere donderdagmiddag het havenprogramma Ik ziet de haven al! en Jobhopper, over bijzondere en gewone beroepen.
  RTV Utrecht Actualiteiten en informatie uit de provincie Utrecht. Het programma Uit! bezoekt elke donderdag een evenement in de provincie. Op zondag is het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld te zien.
  RTV West RTV West is de regionale omroep voor Zuid-Holland Noord en is gevestigd in Den Haag.
Sport
  Eurosport Volg live en exclusief uw favoriete sport op Eurosport! Eurosport biedt live beelden en uitgebreide samenvattingen van de grootste internationale tennistoernooien, auto- en motorsportevents, voetbalcompetities en wielerrondes. Maar u kunt ook genieten van uitgebreide verslaggeving van snooker, wintersporten, vechtsporten en nog veel meer.
  Ziggo Sport
Zenderoverzichten worden regelmatig door providers gewijzigd en zijn ook afhankelijk van de regio waarin u kijkt. Wij doen onze uiterste best voor een zo actueel mogelijke weergave van de zenderoverzichten. Voor de juistheid van deze informatie verwijzen wij naar onze disclaimer. Mocht u onjuistheden tegenkomen dan willen wij u vragen dit te sturen naar: info@nedconcepts.nl