BBC, British Broadcasting Corporation

BBC

De BBC, British Broadcasting Corporation, is de publieke omroep van het Verenigd Koninkrijk. De in 1922 opgerichte BBC is een van de oudste zendgemachtigden ter wereld. Via een aantal radiozenders en onder andere televisiekanalen als BBC One, BBC Two, BBC Three en BBC Four worden programma‘s aangeboden. De BBC World Service zendt programma‘s uit in meer dan dertig verschillende talen en wordt in de westerse wereld over het algemeen beschouwd als een objectieve nieuwsbron. BBC is erg populair onder Nederlandse televisiekijkers.

Hoe zendt BBC uit?

Via grondstations, het internet en satellieten zendt de BBC programma‘s uit. In het Verenigd Koninkrijk wordt de omroep voornamelijk gefinancierd uit kijk- en luistergeld en de opbrengsten van televisie- en formarechten, maar in het geheel niet uit reclame-inkomsten.

BBC in Nederland en België

In Nederland en België zijn via de meeste providers in ieder geval de televisiezenders BBC One, BBC Two en BBC World te ontvangen. Toch klagen veel digitale televisieklanten dat het aanbod daar nog beperkt is. Meestal kijken digitale televisiekijkers alleen naar BBC Entertainment. Gelukkig breiden meer Nederlandse digitale tv providers dit aanbod stukje bij beetje uit!

Overzicht van alle BBC kanalen

Bekijk de opties op uw adres

Selecteer een type abonnement:
Postcode Huisnr
 

Gerelateerde pagina's

DigitaalTVkijken.nl is officieel partner van de volgende televisie-aanbieders: